5 geniale isterninge-hacks

isterninger med krydderurter

Dette indlæg indeholder affiliate-links til suztain.dk. Hvorfor?
Bare rolig, det koster dig intet - naturligvis.

Isterninger behøver ikke kun bestå af frosset vand. De kan nemlig bestå af meget mere end bare det, og derfor giver jeg her en håndfuld geniale hacks til mange forskellige slags isterninger.

Og de er ikke blot geniale, fordi de kan bruges til en masse lækre sager, som f.eks. smoothies, iskaffe, kakao, supper, gryderetter samt meget meget mere. Men de er faktisk også gode sparetips - hvilket jo især er rart i de her tider med eeeeevigt stigende priser.

5 geniale isterninger

Isterninger med kaffe

Kaffe-isterninger

Lav dem ud fra de kafferester du har stående fra morgenkaffen (og husk at smid kaffegrumset ud til planterne i haven, det er godt som gødning). Eller du kan lave en stærk omgang sort kaffe, lade den køle ned og så hælde den på isterninge-bakken og lægge dem i fryseren.

Geniale til en god iskaffe!

isterninger med matcha

Matcha-isterninger

Dem her er perfekte til et glas iced matcha latte. De laves ved at røre matcha op med vand og fordeles ud i en isterningebakke. (Jeg anvender sådan en lille håndpisker, der normalt bruges til at skumme mælk)

Ingredienser:
Ca. 2 tsk matchapulver
Vand 4 dl eller svarende til en isterningebakke

Citrus-ingefær

Laves ved at finthakke ca. 200g frisk ingefær og fordele det ud i hver fordybning i isterningebakken. Hæld så saft fra 2-3 appelsiner og 2 citroner udover. Genial måde at opbevare frisk ingefær på og kan bruges i smoothies, nice cream og varme retter - f.eks asiatiske retter. Tilføj gerne 100g frisk gurkemejerod (se uddybning under ‘De gode råd’)

Kokos-isterninger

Dem her er geniale i nærmest alle slags smoothies og nice cream. Samtidigt er det også en supersmart måde at opbevare sine rester fra en dåse kokosmælk. Hæld blot kokosmælken ud i isterninge-bakken og stil dem i fryseren. Man kan også lave en skøn iskold kakaodrik på det, ved at blende et par kokosisterninger sammen med sin kakaodrik.

isterninger med krydderurter

Krydderurte-isterninger

Dem her kan laves med mange forskellige typer friske krydderurter - enten hver for sig eller blandet sammen. Man kan lave dem med vand, plantedrik, kokosmælk eller olie - alt efter hvilke krydderurter man bruger og hvad man ønsker at bruge isterningerne til. mynte-isterninger er f.eks. gode i smoothies.

Andre forslag til isterninger:

  • Hyldeblomstsaft fra hjemmelavet saft

  • Juice - hjemmelavet eller købt

  • Saftevand/Safter

  • ‘Boullion’-isterninger

  • Hvidløgs-isterninger

  • Frisk gurkemejerod

De gode råd

  • Min anbefaling: isterninge-bakke
    Mangler du en god, hårdfør og smart isterninge-bakke, så anbefaler jeg denne metalbakke, som er vist på billederne. Den kan fås hos Suztain.dk.

  • Antal isterninger, mængder mm?
    Til alle overstående opskrifter har jeg anvendt den ovenfor anbefalede isterningebakke. Den rummer ca 400ml og giver 18 isterninger.

  • Mangler du plads til nye isterninger?
    Vil du gerne lave flere andre isterninger inden du har nået at bruge dem der allerede er i isterninge-bakken, så flyt dem over i en beholder med låg. Så er bakken fri igen og klar til nye isterninger. Vi gør det altid, og på den måde har vi altid en lille håndfuld forskellige isterninger liggende.

  • Krydderurte-isterninger
    Laver du krydderurte-isterninger, så anbefaler jeg at hakke krydderurterne i mindre stykker inden de fordeles ned i isterningebakken. Således er det nemt at bruge dem direkte i sine varme retter. Men laver du f.eks. mynte-isterninger og tænker kun at bruge dem i smoothies, så behøver du ikke hakke dem inden - det skal blenderen nok klare, når du laver smoothien.

  • Citrus-ingefær isterninger
    Disse isterninger kan også laves med frisk gurkemejerod. Hvis du ønsker at tilsætte frisk gurkemeje til dine citrus-ingefær isterninger, anbefaler jeg at tilføje 100g frisk gurkemejerod. Hak gurkemejen i små stykker ligesom med ingefæren, og fordel gurkemejeroden med ud i fordybningerne i isterningebakken. Gurkemeje har et hav af fantastiske egenskaber og fordele, samt en dejlig smag. Derfor kan jeg godt lide at bruge det i meget af min madlavning.
    Obs: gurkemeje affarver, da det indeholder det gule farve pigment curcumin. Det er derfor naturligt, at du måske vil opleve lidt gul farve på f.eks. dine fingre efter du har skåret gurkemejerod. Men bare rolig gurkemeje er godt for huden også.

Følg mig på sociale medier

Flere opskrifter fra FredeBruun.com:

Forrige
Forrige

Karry hummus

Næste
Næste

Acai nice cream med banangranola